De næste mobiltelefoner bliver endnu dyrere

ؘkonomer advarer om at de næste mobil-køb bliver endnu dyrere end i dag, og det skyldes den amerikanske dollars.

Den amerikanske dollars stiger, og det betyder at du får færre dollars retur, når du veksler dine kroner til amerikanske dollars, og det vil få konsekvenser for dit mobilkøb, advarer økonomer nu om.

Kronen mister selvfælgelig værdi overfor den amerikanske krone, og det betyder enkelt at dine gadgets, som ofte stammer fra amerikanske firmaer, som Apple eller Samsung, vil blive endnu dyrere.

Det betyder dog ikke voldsomme prisstigninger fortæller Lone Kjærsgård, cheføonom for Arbejdernes Landsbank, " Produkterne vil selvfølgelig ikke stige i et forhold, der hedder en til en, så de stiger måske op til ti procent, og ikke hele 20 procent.

Det betyder nemlig noget for producenterne også, at priserne stiger. Hvis Apple eller Samsung skruer voldsomt op for prisen, ja så vil markederne og konkurrencebilledet også kunne se anderledes ud. Det er derfor vigtigt for virksomhederne at de prøver at værdisætte deres produkter efter deres konkurrencesituation.

Det vil heller ikke få en betydelig ændring for priserne på fx. iPhone 6 eller Samsung Galaxy S5. "Det vil betyde noget for intropriserne på de nylangerede mobiltelefoner," forklare Simon Juhl, indehaver af mp.dk.