Sony overvejer salg af deres mobilforretning

Sonys-€™s mobiltelefoni- og fjernssyns-€™s afdeling tjener ikke nok, og det får dem nu til at overveje, om et frasalg er det rigtige

Sony der både står bagved flere mobiltelefoner og fjernsyn, samt ikke mindst Playstation’en er kommet i krise. Sony oplever modvind, og det kan om muligt betyde, at Sony er ude som elektronikvirksomhed.

Selvom krisen så småt begynder at vende tilbage, så kradser den stadig hos den japanske virksomhed. Ledelsen lagde derfor ny strategi, og det betød at Sony for et år siden måtte sælge deres PC-forretning, hvorefter kamera- og videoafdelingen også røg. Nu overvejes så mobil- og fjernsynsafdeling.

Dette betyder dog ikke, at Sony helt frasiger sig disse områder. For fremtiden vil det nemlig betyde, at Sony’s fokus vil være på kerneområderne:

  1. Playstation
  2. Salg af kameramoduler til Apples iPhones
  3. Sidst men ikke mindst, Sony Pictures Entertanment

Den stramme kur med frasalg og øget fokus, forventes at indbringe Sony en 25-dobbelt profit over de næste tre år.

Sony-mobiler forbliver

Det store spørgsmål er, om Sony-mobilen uddør ved frasalget, men dette er ikke forventningen fra Sony. Sony vil lade Sony mobil-brandet betså, og frasalget derved vil blive ført videre til den der du overtager.

Sonys mobiltelefoner ligger stadig i høj kurs hos anmeldere og mobilentusiaster, selvom et frasalg er i sigte. Sonys mini-flagskib, Xperia Z3 Compact blev nemlig kåret til årets mobiltelefon 2014.