Hvordan opretter jeg et hotspot på mobil?

Hvis du befinder dig et sted hvor der ikke er noget internet, udover din mobil kan du oprette et hotspot og benytte det. Du kan også dele det med andre

Android

Vejen til at bruge Android-mobilen som WiFi-hotspot går via "Indstillinger" og dernæst "Trådløst netværk".

Herfra kan menupunktet variere fra telefon til telefon, men du skal lede efter "Indstillinger for bærbart Wi-Fi-hotspot", "Internetdeling og bærbart hotspot" eller "Mobilt AP". Det kan også hedde noget andet, men ordlyden vil være noget lignende.

Sæt herefter hak i boksen som aktiverer mobilt hotspot, Wi-Fi-hotspot eller hvordan funktionen er benævnt. Vælg at konfigurere forbindelsen og at tilføje et kodeord, så alle ikke bare kan koble sig på det hotspot, som din telefon har dannet.

Nu kan du søge efter trådløse netværk på din computer eller tablet, ganske som du plejer. På listen over netværk vælger du din telefon og indtaster det kodeord, du har valgt.

iPhone

Det er også muligt at omdanne en iPhone til et mobilt hotspot.

Begynd med at vælge "Indstillinger" fra hjemmeskærmen og derefter "Internetdeling". Det er det tredje menupunkt fra toppen. Hvis "Internetdeling" ikke fremgår, skal du have fat i dit teleselskab for at høre, om de understøtter funktionen.

Slå "Internetdeling" til. Nedenunder kan du se, hvilken kode der beskytter det hotspot, som iPhonen danner. Du kan ændre den ved at klikke på "WiFi-adg.kode". Tast den ønskede kode og tryk "OK" oppe i højre hjørne.

Nu kan du søge efter trådløse netværk på din computer eller tablet, ganske som du plejer. På listen over netværk vælger du din iPhone og indtaster det kodeord, du har valgt.