Apple

Apple blev grundlagt i 1976, og hed dengang Apple Computer. Dengang, såvel som nu udviklede Apple IT-produkter. I 2007 fjernede Apple ”Computer” fra firmanavnet, og har siden blot heddet Apple Inc. Grunden hertil var, at firmaet ikke længere ville fokusere udelukkende på computere, men nu også på mobile enheder.

Apple har altid været meget innovative i deres produkter, og har gentagne gange vundet forskellige designpriser for dem, specielt for deres hardware og software. Gennem tiden har Apple produceret utallige IT-produkter, men langt fra alle har haft succes. Herudover har Apple haft hård konkurrence fra Microsoft, som i 1885 udgav Microsoft Windows og blev den største fabrikant på IT-området. Microsofts produkter var billigere, og havde flere funktioner, og det var med til at sætte Apple længere ned på stigen. Dog vendte Apple stærkt tilbage i 2001, da den første iPod blev lanceret. Den fik lynhurtigt en stor markedsandel og blev populær blandt brugerne. I 2007 kom den første iPhone og i 2010 udgav Apple den første iPad. Siden er der udviklet i stor stil på de forskellige produkter, og Apple har holdt sig som en af de største spillere på markedet. Udover at Apple producerer de elegante og brugervenlige devices, har de også eget styresystem, som udelukkende fungerer på Apples produkter (iOS). Apple har også iTunes Store, som også hurtigt fik stor succes. Microsoft og andre brugere havde også mulighed for at bruge iTunes Store, hvilket muligvis har været med til at sikre den store succes.

I 2012 havde Apple en omsætning på 156,5 milliarder dollar og i løbet af 2010’erne er Apple en af de mest værdifulde selskaber. I 2013 var markedsværdien over 500 milliarder dollar.