Blackberry

Blackberry er en canadisk virksomhed, som producerer hardware i form af smartphones og andre mobile enheder. Virksomheden blev etableret i 1999 og har siden designet enheder, som er kendt for at fungere som personlige digitale assistenter, medieafspillere, spillekonsoller osv.

Virksomheden producerer forskellige platforme og løsninger til telekommunikation, herunder både hardware i form af BlackBerrys trådløse enheder og software i form af udviklingsværktøjer.

Den første BlackBerry enhed blev lanceret i 1999 som en tovejs-personsøger. Den første BlackBerry smartphone kom på markedet i starten af 00’erne, og havde dengang såvel som i dag sit eget styresystem.

BlackBerry hed før RIM (Research In Motion), og er grundlagt af Douglas Fregin og Mike Lazaridis tilbage i 1984. De vandt først rigtigt frem i midten af 00’erne hvor du med garanti kunne se en BlackBerry i lommen på succesfulde forretningsmænd i USA og Storbritannien. Det var BlackBerry, som for alvor knækkede koden med hvordan der kunne sendes og modtages e-mails direkte fra mobiltelefonen. BlackBerry nåede dog aldrig rigtig at blive populær i Danmark, og røg langt bagi køen da Apple lancerede iPhones og Android også blev en stor spiller på markedet.

I 2015 kom BlackBerry dog til dels tilbage og lancerede en Android-telefon, kaldet BlackBerry Priv. BlackBerry droppede altså sit eget styresystem og benyttede sig af verdens mest brugte, nemlig Android. Telefonen har et fysisk tastatur, som nok er lidt uvant anno 2015 og har fokus på privatliv. Ifølge BlackBerry selv vil man med BlackBerry Priv aldrig dele personlige informationer med tredjepart. BlackBerry formåede dog heller ikke dengang, at vinde stor succes på det danske marked. Der har i øvrigt gået rygter om, at BlackBerry skulle sælges og både Samsung og Lenovo har været nævnt som mulige købere. Der har dog ikke været nogle særlige nyheder på den front siden.