Dækning

Når der tales om dækning i IT-verdenen, henvises til det signal som der er tilgængeligt. Det handler altså om, hvor godt du er ”dækket ind”. Alle teleselskaber har et dækningskort, og det vil være til din fordel at tjekke hvordan dækningen er fra de forskellige udbydere, inden du vælger en udbyder. Dækningen henviser til den hastighed, du får når du går på nettet. Der er naturligvis forskellige kvaliteter.

Hvad har indflydelse på dækningen?

Dækningen afhænger af en masse forskellige faktorer. Først og fremmest skal du tjekke din telefons antenne, hvis du ikke synes, at din dækning er tilstrækkelig. Der findes flere tests på nettet, som kan give dig indblik i hvilke telefoner, der har gode eller dårlige antenner. iPhones er eksempelvis blevet kritiseret for deres antenner. Andre faktorer, der spiller ind i forhold til dækningen på din telefon - og på internet generelt, er afstanden til den nærmeste mast. Hvis du er langt ude på landet, og der er langt til den nærmeste mast, kan signalet godt være svagt. Dog er Danmark dækket rimelig godt ind med master, så det er sjældent et problem. Til gengæld kan dækningen være ringe, hvis der er mange brugere online samtidig. Så hvis du oplever, at dit signal ofte er ringe når du kommer hjem fra arbejde og skal tjekke Facebook og andet, så er det muligvis fordi mange andre i dit område også gør det. Fysiske forhold som træer, bakker og tunneller har også indflydelse på, hvor god dækningen er, da signalet har svært ved at komme igennem disse. Bor du i en metal- eller betonbygning kan du også komme ud for, at dit signal ikke er tilstrækkeligt. Her har det nemlig også svært ved at passere.

Der er altså en række forhold, som spiller ind når der tales om dækning, men generelt er dækningen i Danmark rigtig god - i hvert fald hvis man sammenligner med mange andre lande. Et aktuelt dækningskort vil altid være at finde hos din internet- og telefonudbyder, og på den hjemmeside vil du også altid kunne finde den nuværende drift, hvis du pludselig oplever dårlig dækni