Datapakke

Nå mobilselskaber skriver datapakke på deres hjemmesider, henvises der til den samlede mængde data, som du har i din mobilpakke. En mobilpakke indeholder ofte en mængde data og en mængde taletid. En datapakke kan derfor defineres som den samlede pakke af data, du har i dit mobilabonnement eller bredbåndabonnement.

Eksempler på datapakker

Mobilselskaber har for det meste nogle forskellige pakker at vælge mellem. Mange har også pakker uden data. Men hvis du skal bruge en datapakke på din mobil, vil du i de fleste tilfælde opleve, at der både er data og taletid inkluderet. Der er som bekendt flere eksempler på datapakker. Du kan enten vælge en pakke, hvor der ikke er noget inkluderet, og du betaler derved kun for det, du rent faktisk forbruger. Hvis du altid er på WiFi eller har et minimalt forbrug, er dette pakken for dig.

200 mb -1 GB er en fornuftig datapakke til personer, som sjældent er på nettet eller som næsten altid er på WiFi.

Datapakker med 1-3 GB er nok til de fleste forbrugere. Her kan du gå online flere gange dagligt, men du skal holde dig fra streaming og online videoer, og ikke være på flere timer af gangen. Herudover vil det være en fordel, at slå automatisk opdatering af apps fra, da de også godt kan sluge en del data.

5-10 GB data dækker de flestes behov. Du kan være en del online dagligt, men du kan ikke streame voldsomt meget i løbet af en måned. Du kan som udgangspunkt se et par film med denne datamængde. Du skal dog være opmærksom på den kvalitet, filmen vises i. Jo bedre kvalitet, jo mere data bruges der.

Datapakker med 10-30 GB data er mere end rigeligt til de fleste. Mange benytter sig i høj grad af WiFi, så hvis du også gør det, vil datapakker med mellem 10-30 data være mere end nok. Du kan både streame musik, videoer og surfe på nettet. Du kan streame mellem 15 og 30 timers video i løbet af en måned, hvis du ikke bruger nettet til andet end det.

Datapakker med over 30 GB er til personer, som enten har et stort dataforbrug eller som deler dataet mellem flere enheder. Hvis du eksempelvis bruger dit mobilnetværk på din computer i perioder, vil det være smart at overveje en pakke med 30+ GB.