Diverse - 3G net

Kort sagt er 3G en betegnelse for den adgang du har fra din mobil til internettet. Det er altså internetadgangen på din mobiltelefon eller via bredbånd. Over hele landet er der opsat master som giver internetadgang. I Danmark findes der tre netværk med traditionel 3G, det er 3, TDC og et samarbejde mellem Telenor og Telia.

Selve teknologien er udviklet af 3GPP, som er en international organisation.

3G kom i midten af 00’erne og dækningen er siden blev bedre og bedre. 3G er en bredere betegnelse for flere teknologier. Andre ord for 3G er UMTS og HSPA+. HSPA+ er en smule hurtigere, og du kender det måske under navnet 3G Turbo. Det har dog ikke den store betydning for dig som forbruger hvorvidt du har 3G eller 3G Turbo. Skal du kunne mærke en forskel og have hurtigere netværk, skal du have 4G (for nærmere uddybning af 4G, klik på 4G her på siden). Her kan du også mærke en markant forskel. Dengang 3G kom ud i Danmark var problematikken at det kun dækkede storbyer, og mange oplevede afbrudte opkald og mistet internetforbindelse. Det er der få mennesker i dag, der oplever med 3G-netværk.

Som nævnt er 3G i dag meget udbredt og de fleste har adgang til 3G-netværk. Før 3G var EDGE. Det kan du ikke bruge til ret meget i dag, men heldigvis er 95-99% af landet dækket ind med 3G-netværk og de fleste mobiludbydere tilbyder minimum 3G i deres datapakker.