Facebook

Facebook er - muligvis, verdens største sociale medie. På Facebook kan du vedligeholde kontakten med venner og bekendte, du kan være medlem af forskellige grupper, deltage i forskellige debatter. Herudover kan du følge de sider, du interesserer dig for. Det kan eksempelvis være nyhedssider, træningssider, madsider eller andet. Du kan også oprette en personlig side, hvor du skriver om dig selv, hvem du er og hvad du kan lide at lave. På Facebook kan du også dele billeder og andre oplevelser, som du mener at andre kan have glæde af eller være interesserede i. Udover at du kan skrive om dig selv, kan du følge med i venner og bekendtes liv. Det er muligt idet de også har mulighed for at dele alt det indhold, de har lyst til.

Facebook blev etableret i 2005 med Mark Zuckerberg i spidsen, og var udset til studerende, som manglede et medie, de kunne interagere gennem. I 2006 blev Facebook dog tilgængeligt for alle og blev i meget højere grad et socialt medie, som udelukkende handlede om interesser.

Et socialt medie som Facebook har vundet frem i stor stil i en tid hvor hverdagen for den almene bruger er travl. Det er nemt og hurtigt at følge med i hvordan det går venner, familie og bekendte, og meget af den kontakt som før var face-to-face, kan nu ske online. Desuden viser der sig flere og flere applikationer og andre sociale medier, hvor man kan forbinde sin Facebook-konto til. Her kan blandt andet nævnes Instagram, hvor du kan dele billeder, og LinkeIn, som er rettet mod erhvervslivet. På den måde kan du komme omkring alle sider af din identitet - online.

Det er gratis at oprette en Facebook-profil, og det eneste det kræver er, at du er fyldt 13 år.