Facetime

Facetime er en funktion, som de fleste af Apples produkter har. Selve funktionen har Apple dog ikke fundet på, men har lavet sin egen tilsvarende og navngivet den. Facetime er videoopkald, som mange måske kender det fra Skype. Via Skype kan man tale med hinanden og tænde et webcam, så man også kan se hinanden samtidigt. At der er billede på, når man taler med hinanden kan gøre oplevelsen mere personlig.

FaceTime blev lanceret i 2010 sammen med iPhone 4, da det stadig var Steve Jobs på førersædet. På Apples enheder er FaceTime en standardapplikation, som du udelukkende kan bruge til andre Apple-enheder. Dog har Facebook også en tilsvarende funktion, som blot hedder videoopkald. Den funktion kan dog ikke kommunikere med FaceTime, men kun via Facebook med andre Facebook-brugere.

For at foretage opkald via FaceTime skal du slå FaceTime til under indstillinger på din enhed. Det skal dog nævnes, at du skal have en iPhone 4, iPad 2 eller nyere modeller for at kunne foretage FaceTime opkald.

Når du har slået FaceTime til under indstillinger, kan du vælge den kontakt i din telefonbog eller via telefonnummer, som du vil kontakte. Her får du muligheden for enten at foretage lydopkald eller FaceTime. Her skal du så vælge FaceTime. Har du gang i et lydopkald, men ønsker FaceTime, skal du blot klikke på ”FaceTime” på touchskærmen.

Du skal være online for at kunne ringe via FaceTime. Det vil sige, at du skal have adgang til og være tilkoblet WiFi for at kunne bruge FaceTime. Dog kan du nøjes med en mobildatapakke hvis du har en iPhone s eller en nyere model, eller 3. generation iPad eller nyere. Herudover kan det heller ikke garanteres, at FaceTime virker på enheder der er købt i Saudi-Arabien, Forenede Arabiske Emirater og Pakistan.