Fingerskanner

Fingerscanner er en funktion de fleste telefoner har adgang til i dag. Apple kalder funktionen Touch ID. Med fingerscanner kan du sikre at det kun er dig, der kan låse din telefon op. Når du slukker skærmen på din telefon, skal du således bruger dit fingeraftryk til at låse skærmen op. Når du køber ny telefon, kan du vælge om du vil bruge denne funktion og skal tilføje fingeraftryk under indstillinger ved at holde den eller de valgte fingre hen over Home-knappen gentagene gange. Dengang funktionen kom ud, blev den kritiseret af eksperter for at være nem at hacke og at sikkerheden ikke var øget trods det var formålet. I 2013 var der dog eksperter ude og vurdere, at fingerscanneren rent faktisk giver bedre sikkerhed.

På iPhones sidder funktionen lige under Home-knappen og er lavet af safirglas for at undgå ridser. En stråling, som er usynlig for det blotte øje, aflæser dit fingeraftryk og genkender det - hvis du har oprettet fingerens aftryk altså.

Oplysningerne gemmes kun på telefonen og ligger dermed ikke samlet på en server et sted. Det forhindrer virksomhedere og hackere i at få adgang til oplysningerne, og derfor er det sikkert at bruge fingerscanneren.

Udover at låse telefonen op med fingeraftryk i stedet for en kode, kan du også bruge fingerscanneren til at købe applikationer, bøger musik og film. Fingerscanneren fungerer således som et alternativ til en kode.

Med Google nye Pixel-telefon lanceres i øvrigt også en fingerscanner-funktion. Denne funktion består i at notifikationsbaren kan trækkes ned på bagsiden af telefonen kun ved at køre fingeren ned af fingerscanneren. Det er dog kun Pixel-telefoner som får denne funktion idet den kræver en del hardware-specifikationer, som andre Android-telefoner ikke har.