IOS

iOS

iOS er det styresystem, der er i Apples produkter. Styresystemet er udviklet af Apple selv og fungerer kun til Apples produkter.

Første gang styresystemet blev offentliggjort var på en Macworld konference i januar 2007. Det blev udgivet i juli samme år. Frem til juni 2010 hed styresystemet iPhone OS, men det blev relanceret under navnet iOS i 2010. I 2011 var Apples styresystem det mest dominerende på markedet og sad på 60% af markedsandelen. Hidtil havde BlackBerrys styresystem domineret markedet. I andet kvartal af 2012 vandt Android heftigt frem og overtog smartphonemarkedet med eget styresystem. Der er i dag stadig kamp mellem Android og iOS, men Android har flest brugere idet styresystemet bruges på flere mobilmodeller. iOS opdateres cirka en gang årligt. Den nyeste udgave hedder iOS 10 og blev udgivet i 2016. Det er den hidtil største lancering og indeholder alt fra udvidelse af beskeder, forbedret kort med nyt design, nye funktioner i fotos.

På iOS 10 kan du bruge Siri - den intelligente, personlige assistent på Apples produkter, på mange flere apps end hidtil. Du kan få Siri til at skrive beskeder, betale og overføre penge, til Skype osv. osv. En anden større nyhed i iOS 10 er minder i Fotos. Nu kan din telefon selv samle minder af billeder som er taget i løbet af en sommer og lave en mindevideo, din telefon kan genkende ansigter, så du hurtigt kan finde billeder af bestemte personer. Du kan også søge efter ord, eksempelvis ”strand”, hvis du vil se alle de billeder du har af strande. Apple har for en del tid siden lanceret HomeKit, men det er først nu, at funktionen rigtigt er funktionel. Du kan nu samle alle dit hjems enheder og forbinde dem via den nye app, der hedder Home. Du kan på den måde styre lys, varme, alarmer og alt muligt andet i dit hjem via din iPhone.