QR kode

En QR kode kaldes også en matrixkode. Du har med stor sandsynlighed set en QR kode et eller andet sted i løbet af de seneste år. De er nemlig blevet meget populære og er til at se (næsten) overalt!

Praktisk talt er det en slags todimensionel stregkode. Den blev oprindeligt udviklet i 1994 af et japansk firma til bilindustrien. QR står for Quick Response, og det er netop formålet med den; at blive aflæst hurtigt og nemt. En QR kode kan scannes via et kamera og kan dermed hurtigt videregive informationer. Informationerne kan være alt fra produktoplysninger, tekstbeskeder, telefonnumre, udfyldte mailbeskeder osv. osv.

For at kunne aflæse en QR kode med din telefon, skal du have en QR læser. Der findes flere forskellige apps, som giver mulighed for det. App’en vil kræve adgang til brug af dit kamera, og så snart du har hentet app’en og godkendt brug af kamera, kan du komme i gang med at scanne QR-koder.

Der bruges ofte QR koder til kampagne- eller reklamemateriale, fordi det giver virksomheden mulighed for hurtigt at videresende brugeren til et ønsket site. En QR kode kan blandt andet placeres på en plakat i bybilledet, hvor man således kan tage sin smartphone, scanne koden og blive dirigeret direkte til et bestemt site, en kalender eller andet.

En anden grund til at QR koder er blevet så populære er, at de nemme at lave og ikke er dyre. I princippet kan alle gå ind og lave en QR kode. Der findes en række hjemmesider, hvor det er gratis at lave QR koder, her er der selvfølgelig forskel på hvor avancerede de er. Når du laver din egen QR kode, kan du med fordel lave den i en passende størrelse, således det er muligt at scanne koden hurtigt. Herudover skal du altid lave en hvid kant rundt om koden for at gøre aflæsningen lettere, og desuden altid informere om hvad QR koden kan, ellers er der med stor sandsynlighed ikke ret mange, som gider scanne den.