Skype

Skype blev etableret i 2003 og er en del af Microsoft. Skype er et program, som giver mulighed for at foretage opkald og skrive beskeder online. Skype tilbyder både video- og taleopkald og er gratis, hvis du bruger bestemte udgaver. Du kan sagtens downloade Skype på din computer, og ringe til din kollegas telefon, såfremt vedkommende har hentet applikationen. Med Skype er det altså underordnet hvilke enheder, du bruger, så længe begge enheder har installeret Skype og adgang til internet.

Skype kører via internettet og det kræver derfor, at man har internetadgang når man bruger Skype.

For at kunne bruge Skype skal du altså gennemgå et par trin; først og fremmest skal du hente applikationen, dernæst skal du oprette en bruger og så skal du have adgang til internet for at kunne ringe op eller skrive beskeder.

Du kan både bruge Skype til at ringe eller skrive beskeder til enkelte personer, men du kan også bruge Skype til at foretage gruppeopkald og lave gruppebeskeder.

Når du opretter en Skype-bruger, får du også din egen telefonbog, hvor du kan tilføje dine Skype-kontakter, så du hurtigt kan komme i kontakt med dem. Det fungerer i princippet på samme måde, som telefonbogen på din telefon eller computer.

Skype er et meget populært computerprogram, blandt andet fordi det giver mulighed for at kontakte hinanden på tværs af landegrænser uden ekstra omkostninger. Årsagen til, at der ikke er bemærkelsesværdige omkostninger ved at bruge Skype er, at programmet kører over internettet, hvor det jo ikke koster noget, at have kontakt med nogen udenfor det land, man befinder sig i. Der er dog udgaver af Skype, som koster mindre beløb. Med disse udgaver har du flere muligheder, herunder have flere brugere på gruppeopkald.