Wifi

WiFi er trådløst internet. Hvis du har WiFi kan du således komme på internettet, selvom du ikke har et stik i din computer. WiFi er en forkortelse af Wireless Fidelity, som oversat til dansk, betyder trådløst internet.

Den traditionelle måde at bruge WiFi på er via en router, som er sat i telefonstikket. Routeren omdanner så internetforbindelsen fra stikket, til et radiosignal, og du kan herefter bruge internettet uden at skulle kobles til via kabler og ledninger. Dog skal man være inden for en vis radius for at signalet virker. Du kan således koble forskellige apparater til, som derved får internetadgang. Det kan eksempelvis være mobiltelefon, computer, fjernsyn osv.

WiFi kan også bruges til at forbinde forskellige apparater i hjemmet. Din computer kan sende dokumenter til udskrivning på din printer eksempelvis. På samme måde sendes informationerne via radiosignaler. Det er ikke kun printere og computere som kan sammenkobles, men også eksempelvis spillekonsoller, højtalere, kameraer og andre apparater, som har WiFi.

Der findes et par ulemper ved WiFi, som man bør overveje inden man installerer det. Forbindelsen forringes en smule og den har lettere ved at blive forstyrret. I princippet kan andre hacke sig ind på dit netværk og gøre brug af det. Dog findes der i dag en række forskellige sikkerhedsprogrammer, som skal mindske risikoen for dette. En tredje ulempe er strømforbruget. Den enhed, som er tilsluttet WiFi bruger generelt mere strøm på at opretholde forbindelsen. Kommer du en smule uden for signalets rækkevidde, vil enheden også automatisk lede efter signal, hvilket også bruger en del strøm.

I dag er det dog de færreste, som ikke bruger WiFi fordi det oftest er nødvendigt, at flere har adgang til internettet samtidigt, og fordi man kan undgå alle ledninger og kabler.