Windows Phone

En Windows Phone er en smartphone med operativsystemet Windows. Det er Microsoft som har udviklet og ejer Windows. Windows er en serie af operativsystemer og brugerflader.

Microsoft Windows er således apparater som bruger Windows styresystemet. Af andre styresystemer kan blandt andet nævnes iOS og Android. iOS er det styresystem, som iPhones og alle Apples andre produkter bruger. Android bruges af mange forskellige producenter, herunder Samsung, LG og Sony.

I august 2016 er Android det største styresystem verden over, og har en markedsandel på 86,2%. På andenpladsen ligger iOS med 12,9% og tredjepladsen indtages af Windows, som har 0,6%. Windows ligger således rimelig langt nede i forhold til de to andre giganter.

Den nyeste udgave af Windows er Windows 10. Windows går meget op i, at lytte til brugerne og har derfor udviklet det nyeste system med brugerne i fokus. Startmenuen er blandt andet tilbage igen, og det er muligt at have flere skærm-skriveborde, som man kan variere imellem. Det nye Windows 10 fungerer på tværs af Microsofts platforme. Det vil sige både smartphones, tablets og laptops bruger det nye styresystem. På den måde skabes der overensstemmelse mellem brugerens forskellige enheder.

Den første Windows Phone kunne købes i Danmark i 2010. Dog var der dengang en del begrænsninger, som der i dag er rettet op på. Af producenter, som bruger Windows styresystemet kan nævnes Microsoft naturligvis, fordi Microsoft er den virksomhed, som har udviklet Windows. Herudover har Microsoft købt Nokia, og derfor bruger Nokias smartphones også Windows. Sidstnævnte bliver HTC, som også bruger Windows styresystem.