Populære udbydere

ÆGTE FRI tale
5 stjerner
4,6/5 baseret på 1.403 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding, ingen gebyrer

 • Nordens stærkeste netværk

 • Danmarks bedste kundeservice

Første måned til 0,-
5 stjerner
4,7/5 baseret på 1.136 Trustpilot anmeldelser
 • Gratis oprettelse

 • Ingen binding

 • Ingen gebyrer

Ekstra EU data!
4 stjerner
4,1/5 baseret på 21.865 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding

 • Bedst til prisen

 • Virker i hele EU

Android er klar med ny opdatering

 • Indholdsfortegnelse

  4 punkter

 • Læsetid

  1 minutter

 • Siden er opdateret

  25/02-2024

Android, som er verdens mest brugte styresystem, er nu klar med en ny opdatering, Android Nougat. Fra den 22 august rullede den nye opdatering ud, men der kan gå længere tid før den når ud til alle Androidbrugere.
Android bruges af flere forskellige mobilproducenter, men i første omgang er det Googles Nexus-serie, som får den nye opdatering. Det kan snildt tage flere måneder, og måske op til et halvt år, før opdateringen når ud til de andre mobilproducenter, som bruger Android. Grunden er, at opdateringen er tilpasset Nexus-telefonerne, som er Google egen smartphone, og andre mobilproducenter skiller sig ud ved at tilpasse opdateringen til netop deres telefoner. Før mobilkunder ved Sony, LG, Samsung, Huawei og Lenovo, som også bruger Android-styresystemet, får adgang til den nye opdatering, skal producenterne altså tilpasse den nyeste opdatering til de pågældende smartphones, og nogle smartphones, af ældre model, kan slet ikke få opdateringen.
Det er oftest de nyeste og dyreste telefoner, som får adgang til opdateringen først, og nogle ældre eller billigere modeller, får slet ikke muligheden. Googles egne tal viser, at det er 15% af alt Android-udstyr, som understøttes af den hidtil nyeste opdatering, version 6. I Apples verden er det mellem 80% og 85% af alt Apple-udstyr, som understøttes af den nye version.

Android Nougat

Årsagen til at den 7. version af Android kaldes Nougat er, at Android har til vane at bruge slik som øgenavne til deres opdateringer. Dette skal gøre det lettere for brugerne at huske. Herudover følger opdateringerne alfabetet, version 6 hed Marshmellow, 5. version hed Lollipop og den 4. version hed Kitkat.
Android Nougat har en lang række forbedringer og nyheder. En af disse er multi-window support, hvilket vil sige at det bliver muligt at have to apps side om side på én skærm. Det bliver nu muligt, at skrive beskeder samtidig med man ser film eksempelvis. Det er dog ikke alle apps, som understøtter den funktion, så det skal der eksperimenteres lidt med i starten. Der er endog gode chancer for, at det bliver en standardfunktion med tiden.
På de lidt større Android-enheder vil det være muligt, at ændre størrelsen af det anvendte vindue. Det vil altså sige, der kan korrigeres i størrelsen af vinduer, som den enkelte app anvender.
Herudover vil det være muligt at svare direkte på beskeder med den nye hurtig-svar-funktion. Funktionen understøtter Messenger-apps, som benytter sig af Googles API.
Android Nougat understøtter Daydream. Virtual reality er lynhurtigt blevet meget populært, og Android lancerer nu sin første opdatering, som understøtter virtual reality. Det vil sige, at det vil være muligt at opleve meget større indlevelse i spil, men med virtual reality-briller på. Generelt set fokuserer Android Nougat i høj grad på en forbedring af grafikken.
Den tidligere Doze-funktion, som er en batteribesparende funktion, er blevet opgraderet med Android Nougat. Den hidtil kendte Doze-funktion kan kun spare på batteriet såfremt telefonen ligger stille. Nu kommer Doze-on-the-go, som gør det muligt at spare på batteriet hver gang skærmen slukkes. Der vil derfor være en markant længere standby-tid ved den nye opdatering. Udover batteribesparende funktion, kommer der også en sleep-mode-funktion. Den kendes allerede fra Apple, og sikrer bedre nattesøvn ved at bruge rødligt lys om aftenen når det er mørkt. Indtil nu har det været muligt at bruge apps til at tilpasse lyset, så det ikke forstyrrer om aftenen. Det blålige lys som bruges i dagstimerne sender nemlig signaler til hjernen om, at den skal være vågen, hvorimod det rødlige lys, som nu bliver muligt med Android Nougat, sender mere afslappende signaler til hjernen.

Designændringer

Der finders ikke styresystemsopdateringer uden designændringer på brugerfladen, hvilket naturligvis også er gældende for Android Nougat. Den største ændring bliver, at notifikationslinjen bliver mere komprimeret, men kommer stadig til at fylde hele skærmens bredde. Notifikationer som minder om hinanden, vil også grupperes smartere end hidtil.
Den sidste version, Marshmellow, kom med en Quick Settings-funktion, som i Nougat er blevet opgraderet, og det bliver blandt andet muligt at tilpasse hvilke funktioner, der skal være synlige. Herudover bliver Settings-panelet mere præcist og kommer til at indeholde flere og mere præcise informationer.
Det er som nævnt ikke alle Android-enheder, som får mulighed for at bruge Android Nougat, og de der gør, kan godt forberede sig på at vente nogle måneder endnu. Nexus-modellerne bliver de første med den nye opdatering, men det er ikke til at sige præcist hvilke modeller der står næst i køen.

Populære udbydere

ÆGTE FRI tale
5 stjerner
4,6/5 baseret på 1.403 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding, ingen gebyrer

 • Nordens stærkeste netværk

 • Danmarks bedste kundeservice

Første måned til 0,-
5 stjerner
4,7/5 baseret på 1.136 Trustpilot anmeldelser
 • Gratis oprettelse

 • Ingen binding

 • Ingen gebyrer

Ekstra EU data!
4 stjerner
4,1/5 baseret på 21.865 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding

 • Bedst til prisen

 • Virker i hele EU