Mobilpriser

Mobilpriser

Mobilpriser sammenligning. Find de billigste mobilpriser for dig - Sammenlign mobilpriser fra 25 mobilselskaber - Prøv telmodi.dk nu!
Sorter efter:
Priserne er opdateret d. 30/03-2020

Mobilpriser

Mobilpriser

Mobilprisernes udvikling

Der har indenfor de seneste par måneder været meget snak omkring udviklingen af teknologi i mobilbranchen. Ligeledes har der været meget snak omkring en hård konkurrence på mobilabonnementer. Mobilpriserne er dog også under stor udvikling og priserne er ikke kun blevet meget højere grundet de mange ekstra specifikationer. Mobilpriser i dag for især smartphones ligger normalt omkring 2000-7000 kr. Det kan ske at nogle mobilselskaber sælger telefoner langt billigere og ned til 1 kr. for at få kunder til deres mobilabonnement. Mobilpriser og mobilabonnement priser hænger derfor typisk sammen. Det kan bedre betale sig som mobilselskab at få kunder og sælge mobilen billigere, end at sætte en høj pris og intet sælge.

Udviklingen af mobilpriser steg for alvor da der begyndt at komme smartphones med touch skærm, kamera og især internet. Der begyndte ligeledes fra mobilselskabernes side at komme flere modeller på markedet, derfor er det muligt at prissætte bredt.

Da de første mobiltelefoner kom frem skulle mobilerne heller ikke indeholde særlige materialer og derfor var det muligt at få startet salget af mobiltelefoni med en stor vækst da prisen var meget lav. I dag ser man på mange smartphones at der bliver brugt bl.a. diamantformen saphir i glasset på telefonen. Dette skyldes at nogle materiale fra diamanter er meget hårde og derfor gør det svært at smadre glasset.

Mobilpriser og brandværdi

Mobilpriser varierer alt efter hvor meget teknologi der kan puttes i, men indenfor nyere tid er priserne sat efter købsadfærd og behov. Forbrugerne køber udfra personlige præferencer så som, hvilken smartphone har min omgangskreds, og hvilket mærke er på mode. De fleste mobiltelefoner i gamle dage lignede hinanden hvis man kigger på indholdet i mobilen. I nyere tid skiller de enkelte mobilselskaber sig ud fra konkurrenterne ved at have et stærkt brand og differentierer sig på bruger bekvemmelighed.

Især Apple så man udskille sig og skabe overdrevet høje mobilpriser på deres produkter. Selvom Android telefoner ofte kan mere så sælger Apple på deres brand. Folk giver altså mere for et ringere produkt hvis man kigger på teknologi. Mobilpriser kan altså afhænge af både teknologi, mobilabonnementer, forbruger præferencer og brand.

Især brand er meget vigtigt for mobilprisen da selskabernes navn ofte påvirker købsadfærden. Mange forbruger kender Samsung, Nokia, Apple og Sony hvorimod selskaber som HTC, Huawei, LG og Doro er mindre kendte. De mindre kendte selskaber bliver nød til at sælge deres produktet til en laverer pris for at presse de store brands, men skal samtidig give mere teknologi for at skaffe omtale og opmærksomhed.

Mobilpriser på nettet

Søger man efter en ny mobiltelefon vil man ofte kunne spare lidt penge ved at købe mobiltelefonen på nettet. Nogle mobilselskaber har butikker i de forskellige byer, så som Telia og TDC. Her vil der altså være en forhandler til rådgivning samt en butik der skal køre rundt økonomisk. Det vil derfor ikke altid være billigst at købe en smartphone hos et mobilselskab. Der er til gengæld mange virksomheder som forhandler edb og teknologi og mange af disse virksomheder sælger kun gennem online shops. Dette gør at de har færre omkostninger og ofte vil kunne leverer billigere pris end mobilselskaberne.

Det kan dog nogle gange betale sig at købe mobiltelefoner hos mobilselskaber, men dette skydes at de tænker på deres abonnement. Det er muligt at købe en smartphone på afbetaling og dermed blive bundet i et dyrt mobilabonnement. Når man derfor tjekker mobilpriser på nettet er det vigtig at se på hvordan de forskellige sider regner det ud. Nogle viser selve prisen på mobiltelefonen, hvor andre viser prisen over 6 måneder. Har du således et abonnement i forvejen som du ønsker at beholde i din nye mobiltelefon skal du derfor huske at regne din nuværende månedlige abonnementspris med i mobiltelefonen. Således kan du sammenligne med nogle af mobilselskaber hvor der er et abonnement inkluderet.

Det vil være hurtigt at se hvor meget du bruger på 6 måneder i et mobilabonnement, og ligge det oven i mobiltelefonens pris. Årsagen til at man regner med 6 måneder skyldes at dette er den normale bindingsperiode. Søger man midlertidig kun efter en mobil så kan man søge efter mobilens navn og efterfølgende ordene uden binding eller uden sim lås.

Mobilpriser i udlandet

Nogle folk har oplevet at de kommer til udlandet og finder en mobiltelefon eller mobiltilbehør og kan få en billigere pris. Der er pga. af EU fri handel på tværs af grænserne og dette gøre at du frit kan bestille varer fra f.eks. USA. Kigger man på Amazon og sammenligner deres pris på f.eks. Samsung Galaxy S5 så er prisen lavere end det er muligt at finde den til på de danske prissammenligningssider. Elektronik kan være billigere i nogle lande og det er derfor muligt med den rette søgning at spare penge på sin smartphone eller tablet på andre markeder. Dette skyldes lovgivning og afgifter.

I udlandet er der dog også i de fattigere lande kommet tendenser for pirat kopiering. Især Asien og Østeuropa er ofte udsat for at der er folk der kopiere produkter og sælger dem til lavere pris. Her er det utrolig vigtigt at være varsom med sine køb. Det kan godt lade sig gøre at finde et produkt der virker, men ofte kan man ikke være sikker på, at det er de rigtige software. Man kan derfor risikere at få et produkt som enten er låst fast til et netværk og derfor står alt på kinesisk. I værste fald kan man få en smartphone som ikke virker. Derfor er handel i udlandet svært at tro på og man skal være sikker på det er godkendte sider man køber fra.

Ligeledes kan man støde på produkter som man aldrig har hørt om før. Dette skyldes at der er producenter som sælger smartphones og mobiltelefoner som ikke eksisterer i Danmark.

Mobilpriser til erhverv

Der er ofte stor forskel på priserne for mobiltelefoner på det private marked og på erhvervsmarkedet. De fleste mobilselskaber tilbyder ofte salg af helt nye smartphones til 1 kr. til virksomheder. Dette skyldes at erhvervskunder ofte er langt vigtigere da de sjældent skifter abonnement. Derfor kan det sagtens betale sig for f.eks. telenor at lave en firmaaftale hvor alle i firmaet benyttet Telenor som deres mobilabonnement. Dette gør at mobilselskabet for en langt større omsætning på abonnementer og derfor er det en fornuftig investering at give mobiltelefoner til de ansatte som kan bruges til forretningsbrug. Udover billige mobiltelefoner tilbyder mobilselskaberne også ekstra service overfor virksomheder. Der er bl.a. hos TDC et erhvervscenter som kun arbejder med kundepleje.

Erhvervsmarkedet beskrives af flere eksperter fra mobilbranchen som et punkt der på det seneste også er kommet meget konkurrence indenfor. Dette skyldes i højgrad at der ligesom ved den normale priskrig mellem de private kunder sker store fejl indenfor dækning og kundeservice. Det er altså vigtigt hvis man skal bruge en billig smartphone til arbejde at man laver en forespørgsel hos et mobilselskab da de gerne vil give et godt tilbud.

Mobilpriser og tilbehør

Mobilpriserne er ofte meget forskellige alt efter hvilken model og mærke man vælger. Udviklingen i mobilpriser har dog også gjort at mobiltilbehørs priser er steget inden for den seneste år række. Da der begyndte at komme flere applikationer til mobilerne, begyndte flere producenter af hovedtelefoner f.eks. at udvikle nye teknologier. Beats by dr. Dre blev blandet andet utrolig populær i forbindelse med ipods, men nu hvor smartphones har masser af GB i hukommelse benyttet flere og flere folk disse headset for at få en bedre lyd oplevelse. Ligeledes blev udvikling af Volt, som er en trådløs stik kontakt som kan oplade din mobil sat på markedet til 350 kr. pr. stk.

Generelt er de fleste teknologier blevet højere i pris over årene. Om man køber en smartphone, et mobilabonnement eller tilbehør så betaler man stadig på det danske marked for kvalitet.

I forbindelse med mobilerne i højgrad består af glas, blev behovet for flere gadgets til mobiltelefonen udviklet. Der er i dag covers som indeholder plads til både mobiltelefon, betalingskort, nemID, og meget mere. Samtidig beskytter disse covers de mange smartphones mod at få skader.

Mobilpriser og teleselskabernes onde cirkel

De danske teleselskaber og branchen for både telefoni, internet og mobiltelefoni er under så stort pres rent økonomisk. Udlandet omtale generelt situationen på det danske markeds som den danske syge. De 4 store udbydere af mobiltelefoni ødelægger i større grad muligheden for at tjene penge ved at presse priserne ned. Ingen af de 4 selskaber TDC, Telia, Telenor og 3 ønsker at give op da de alle 4 har godt fat på kunderne. Denne udvikling gør dog at danskerne får uhyggelige lave mobilpriser og mobilabonnement priser. Nogle af de andre problemer er at smartphones kan fås til meget lave priser, og igennem et abonnement indeholde tjenester som netflix og HBO som er en direkte konkurrent til almindelige tv abonnementer. Ligeledes er det mobile netværk under så stor udvikling at hastigheden er den samme som en bredbåndsforbindelse. Danskerne kan altså gennem et godt mobilabonnement i fremtiden vælge tv og internet helt fra og kører alle 3 ydelser i enhed. Mobiltelefoni, tv og internet i en smartphone giver mulighederne for at lave lige hvad forbrugeren har lyst til.

Denne kæmpe krig mellem selskaberne virker dog på eksperter i mobilbranchen til at ville fortsætte fremover. Man kan derfor spændt holde øje med mobilpriser og telefonipriser i fremtiden, da mange foreslår at der vil ske en fusion mellem nogle af selskaberne.

Mobilpriser og afgifter

Udover den pris man betaler på det danske marked for mobiltelefonen og mobilabonnementer, betales der også for afgifter. På det mobilmarkedet er der opkaldsgifter, sekund og minut taksering, administrationsafgift. Man betaler derfor et hvis beløb for at mobilselskaberne laver fakturering af dit regnskab, selvbetjening, dit overforbrug og pbs. Selv mobilprisen på en smartphone vil ikke svinge meget, men medregnet mobilabonnementer og ekstra tjenester samt tilkøb kan man få et stort forbrug.

Den nemmeste måde at undgå overforbrug og holde mobilpriserne lave, er ved hjælp af internettet. At sende billeder kan hurtigt blive dyrt men er gratis over Facebook og WiFi netværk. Som forbruger i Danmark bør vi dog være glade for at være det EU land med lavest pris på mobilabonnementer.

Mobilpriser og data

I fremtiden vil der fortsat være fokus på mobiltelefoni. Mobilpriserne vil afhængigt af udvikling i netværk og teknologi stige. Ligeledes vil konkurrence kunne fremtvinge svingninger i mobilpriserne. Danskerne betaler dog stort set kun for data i deres mobilabonnementer. Selvom forbrugt sjældent overgår 4 timers tale og 2 GB data så vinder teleselskaberne på folks ubevidsthed. Danskerne bør altså blive bedre til at regne deres forbrug ud og vænne sig til at betale for data og netværks kvalitet. Telia og Telenor slog fornyligt deres netværk sammen, og TDC er også i gang i samarbejde med kinesiske Huawei at udbygge deres 4G netværk. Der kommer flere og flere brugere af mobiltelefoni. Derfor vil det forventes at den bedre netværkskvalitet kommer til at øge mobilabonnement priserne, mens mobilpriserne vil holde niveau.
Til toppen