Apple Pay kommer snart til Danmark

Mobile Pay er efterhånden en tjeneste som de fleste Danskere anvender, men nu kommer Apple Pay snart til landet og bliver en stor konkurrent

Rigtig mange danskere er glade for Apple. Apple er faktisk et af danskernes yndlingsproducenter når det kommer til den slags produkter. Det kan ses ud fra hvor stor en andel af danskerne, der benytter Apple-produkter.

Derfor er der også mange i landet, som længe har håbet på, at få Apple-tjenesten, Apple Pay lanceret i landet. Og det ser nu ud til at blive en realitet.

I forbindelse med det seneste kvartalregnskab fra Apple, blev det annonceret, at Apple satser på at udbrede Apple Pay i flere lande, herunder Danmark. Landene er blandt andet Danmark, Sverige og Finland, og her vil Apple Pay blive lanceret i år.

Apple’s talsperson til konferencen fortalte, at Apple Pay er blevet lanceret i Italien i maj måned, og De Forenede Arabiske Emirater, Danmark, Finland og Sverige vil Apple Pay blive lanceret inden året er gået. Både rækkevidden og funktionaliteten med Apple skal fortsat vokse. Apple kunne endvidere informere om, at Apple Pay er den førende NFC-betalingsservice på mobile enheder, og har næsten 90 procent af transaktioner på verdensplan.

Momentum er stærkest på internationale markeder, og her er infrastrukturen også blevet udviklet hurtigere end i USA. Det viser sig faktisk, at tre ud af fire Apple Pay transaktioner finder sted uden for USA.

Tjenesten er udviklet af Apple, og fungerer både på iPhones, iPads, Apple Watch og iMacs. Den blev lanceret i 2014, og er siden udviklet videre. Den kan bruges til at betale let og hurtigt i både butikker, apps, og på websider.

Apple er dog ikke kommet med nogle konkrete datoer på, hvornår tjenesten ville blive lanceret i Danmark, og inden det kan ske, vil Apple etablere partnerskaber med forskellige virksomheder. Herunder banker, detailkæder og Nets. Noget tyder dog på, at man allerede er i gang med det arbejde, eftersom sådan noget kan tage tid og Apple allerede har annonceret, at tjenesten kommer til landet.

I samme kategori har vi i Danmark allerede MobilePay, så Apple vil få hård konkurrence her. Konkurrencen inden for mobilbetalinger vil således intensiveres yderligere. Men eftersom Apple er så populært, som det er i Danmark, tyder noget på, at konkurrencen bliver ligeværdig. Endvidere er infrastrukturen i landet også allerede på plads, hvilket igen taler til Apples fordel. En anden fordel Apple har er, at tjenesten er international i modsætning til MobilePay, som kun fungerer i Danmark. Det kan være et godt argument for Apple Pay-brugere.

Apple Pay findes i dag i 21 forskellige lande, herunder USA, Frankrig, Spanien og UK.