Den bedste skærm nogensinde - en Samsung S6-skærm

Samsungs seneste S-mobil er netop blevet kåret som den bedste skærm nogensinde ifølge DisplayMate.

Den nye Samsung S6 og S6-Edge er beviserne for Samsungs AMOLED-teknologi virkelig virker i deres skærme. Man har længe vist at denne teknologi har leveret dyb kontrast, brede betragtningsvinkler og ikke mindst livlige farver til mobilskærmene. Derudover giver teknologien også den mulighed at gøre skærmene tyndere og ikke mindst at kunne bøje dem, som Samsung S6-Edge er et godt bevis på.

Står til laboratoriemålingerne fra skærmspecialisterne hos DisplayMate, så synes det at Samsung har løst deres sidste småproblemer med AMOLED-skærmene. For disse skærme er ikke uden ulemper. Farverne kan ofte være overstyrede, lysstyrken kan halte efter klassiske LCD-skærme og den enkelte pixels er ikke så defineret som hos almindelige fladskærme.

Nørdet betyder det, at en opløsning på 2560x1440 pixels spredt over en 5,1 tommer rammer S6 og S6-Edge 577 PPI. Dette er en ny rekort for skarphed.

Dog kan den tårnhøje oplysning gå udover skærmens lysstyrke, især når telefon er i fuldt dagslys. DisplayMates målinger viser dog at ved den nye S6 er der intet at komme efter.

En endnu bedre teknik fra Samsung er, at de er på forkant med strøm og strømforbrug af telefonen. Den perfekte skærm stiller høje krav til strømeffektive komponenter i mobilen, men Samsung har formået at lave en skærm der forbruger 20 % mindre strøm end deres tidligere Galaxy S5.