Det er ikke kun i Danmark der er telefusioner

Frankrig står nemlig overfor samme udfordring som vi gør her hjemme, hvor to teleselskaber kan blive fusioneret, hvis altså de får tilladelse.

Frankrigs næststørste telekoncern, Numéricable-SFR, har tilbudt ikke mindre end 10 milliarder euro, for at overtage deres mindre konkurrent Bouygues Telecom med hele 11 millioner mobilkunder.

Det er ejeren af Frankrigs nædtstørste telekoncern der kontant har budt på den mindre konkurrent. Netop derfor skal Bouygues-koncernens bestyrelse nu mødes den 23. juni for at drøfte det uopfordrede bud. Der understreges dog at der ingen forhandlinger er i gang.

Opkøbet vil gøre Numéricable-SFR til Frankrigs ubestridte største mobilselskab. Netop derfor er der stor tvivl om telefusionen kan få lov til at gå igennem. For flere økonomer i Frankrig har meldt ud, at der er ikke er brug for flere fusioner, da det er kundeservice og flere stillinger der skal prioriteres.

Et opkøb vil betyde, at Frankrigs store teleselskaber falder fra fire til tre. Navnet Numéricable-SFR, som Frankrigs største kabel TV-selskab, opkøbte SFR efter en stor budskrig mod netop Bouygues-koncernen.

Det kontante bud fra det franske storfirma er mere end dobbelt så dyrt, som Bouygues-koncernen er vurderet til. Koncernen er nemlig ikke vurderet til mere end blot 5 millioner euro.

EU's tredjestørste marked

Frankrig er Europas tredjestørste telemarked lige efter Tyskland og Storbritanien. For ligesom i Danmark, så fusionere de også udlandet, hvilket er et velkendt fenomen i denne branche. Selskaberne gør det for at øge deres egen konkurrence på de ellers meget hådt pressede telemarkeder.