EU udskyder de billigere mobilpriser i udlandet

Vi havde alle glædet os, men nu udskyder EU roamingafgifterne, som skulle være slettet ved nytår.

I April 2014 vedtog EU-landendes transport-, tele-og energiministre at det ved nytår, altså inden 2015 at roamingafgifterne skulle afgå ved døden, men dette er ikke en realitet.

Det bliver nemlig først tidligst i 2018 og ikke allerede i år, at ekstrapriserne på at bruge mobiltelefonen og dataforbindelsen i de 28 EU-lande.

Det var ikke blot for folkenes skyld, men også for at fremme et rigtigt indre marked i de 28 EU-lande, man siden 2013 har gjort alt for at nedsætte priserne på mobiltelefoni. Det er derfor forholdsvist skuffende for forbrugerne, at dette ikke sker til tiden, men det tegner også et godt billede af EU-kommissionens lidt langsomme tilgang, hvor de eneste vindere nu er teleselskaberne.

Beslutningen om, at de 28 EU-lande, EU-Kommissionen og Europaparlamentet til april skal tage det store slagsmål om, hvad der skal ske. Der kan nå at ske meget endnu, men intet ser ud til at afskaffelsen sker inden for en kort periode.

EU-formandskabet forventer at der kan være en ny aftale klar den 30. Juni 2016, så det bliver muligt at tage en ny beslutning i midten af 2018, og drøfte hvorvidt afskaffelsen af dataroaming helt skal afskaffes.

EU-Kommissionen ønsker at priserne skal være ens, da der intet teknisk berettiger teleselskaberne at sætte priserne op i udlandet.