Ny teknologi skal kunne oplade din mobil på under 2 minutter

En hel ny teknik fra StoreDot baner vejen for ekspresopladning af vores mobiltelefoner, men der skal lidt mere til endnu.

Det er helt sikkert, at lige gyldig hvilken mobiltelefon du har, hvilken type forbruger du er, eller hvor meget du end bruger din mobiltelefon, så er vi alle i samme båd når det gælder mobilopladning. Det er bare surt at løbe tør for strøm, og det sker altid når man mest har brug for mobilen.

Netop derfor har de store mobilvirksomheder også gjort meget de seneste år, for at forbedre levetiden på mobiltelefonerne, men spørgsmålet har ofte været software baseret. Der er blevet brugt forskellige batterispare-funktioner for at batteriet skulle kunne holde længere, men nu er der en helt anden type teknologi på vej.

På Mobile World Congress 2015, fremviste StoreDot nemlig et lynopladningskoncept på en Samsung Galaxy S5. Galasy’en blev opladt på blot ét minut. Årsagen er, at StoreDot gik en helt anden vej end man før har gået. De er nemlig ved at finde løsningen for den kemiske sammensætning af batteriet, som er anderledes end hvad der hid til har været innoveret på, i batterier i dag.

StoreDot’s koncept giver mulighed for en anderledes andvendelse af vores batterier, end vi før har været vant til. I stedet for store batterier kan mindre batterier benyttes, og derefter lynhurtigt oplades.

Hvis teknologien kommer på markedet, vil det dog først være når der er fundet en teknologi god nok til den størrelse batterier der er på markedet i dag. Det er vi mange der håber på!