Nyt om Telia og Telenor fusion - EU advare

Ifølge nye oplysninger i sagen om Telia og Telenors telefusion, er der nu tvivl fra EU.

Ifølge anonyme kilder fra EU's konkurrencemyndigheder med danske Margrethe Vesterager i spidsen, kan der være en advarsel på vej mod Telenor og Telia's planlagte fusion i Danmark.

To af de største telegiganter i norden, nemlig Telenor og Telia har længe haft planer om en sammenslutning. Hvis det står til konkurrencemyndighederne i EU, ser det nu ud som om, at en sammenslutning i Danmark ikke er jordens bedste ide.

Ifølge business.dk har to anonyme kilder nu udtalt sig til nyhedsbeureuet Reuters, at der i løbet af få dage vil komme en officiel advarsel mod den planlagte telefusion, fra EU-kommissær Margrethe Vestager.

Muligheden for sammenslutningen af Telenor og Telia, vil bringe fusionen op som Danmarks næststørste teleselskab, lige efter TDC. Det vil derudover også øge og ruste sammenslutningen af Telenor og Telia, i kampen mod kunderne fra TDC og 3 i Danmark.

Fusionen kan have konsekvenser for forbrugeren

Der kan være flere grunde til, at en endelig fusion af de to store teleselskaber i Danmark ikke er den beste ide. Advarslen fra EU's konkurrencemyndigheder vil dog ifølge Reuters være ud fra, at fusionen vil have uhensigtsmæssige konsekvenser for det danske mobilmarked, og ikke mindst de danske telekunder. Det skyldes at der ikke længere vil være flere mindre selskaber, men overordnet 2 meget store, og teleselskabet 3 som lidt mindre. Dette ville kunne få priserne til at stige yderligere, og derved være uhensigtsmæssigt for de danske forbrugere.

Afgørelsen forventes at falde i begyndelsen af september. Vestager har gentagne gange udtrykt hendes bekymring om telefusionen netop vil betyde højere priser for forbrugerne.

EU-Kommissionen har tidligere godkendt telefusioner i Østrig, Tyskland og Irland, men dog under visse betingelser.