Hvorfor mørklægger Telenor nu alle deres aktiviteter i Danmark? Ja det er der én forklaring på, om den er god eller dårlig må du selv vurdere.
Planen var sådan set, at den danske del af det norskejede Telenor, skulle fremlægge regnskab den 22. juli, men af regskabet fremgår der ikke meget.
For siden Telenor og Telia i december 2014 meddeltede, at de ville slå sig sammen og derved blive til én ny kæmpe stor telekoncern i Danmark, og derved indtage pladsen som Danmarks næststørste telekoncern lige efter TDC, har Telenors aktiviteter været helt og aldeles hemmelige for offentligheden.
De seneste to kvartalregnskaber fra Telenor har ikke været særlig brugbare, da kun mobilkundetallet er blevet offentliggjort. Her er Telenors mobilkundetal dog også steget fra hele 1.966.000 mobilkunder 1. kvartal, til 13.000 flere mobilkunder i 2. kvartal. Det betyder også, at hverken omsætning, overskud eller fastnetkundetal og bredbåndskundetal er blevet oplyst.
Grunden til den tavse Telenor er, at de ser og betragter den danske forretning som under afvikling.
Telenors fusionspartner er en åben bog
Nogen undren må der være, når Telenors fremtidige samarbejdspartner og nuværende konkurrent stadig offentliggører alle tal. For svensk-finske Telia fortsætter stadig uændret når det gælder offentliggørelsen af deres kvartaloversigter. Her viser det seneste kvartalregnskab også fremgang for Telia, med en kundefremgang på hele 18.000 nye mobilkunder, 3.000 fastnetkunder, 3.000 TV-kunder og 3.000 bredbåndskunder som følger med en øget omsætning, men dog et ringere driftsresultat.
Det forventes dog også, at når EU-Kommissionen den 2. september offentliggøre om de to store teleselskaber har ret til, og under hvilke betingelser, får grønt lys til en fusion, at det er Telia der kommer til at være styrmand. Et navn for det sammenlagte firma er dog stadig uvist, men der har gået rygter om at de vil beholde navnet Telia. Måske er det derfor, at kun Telenor ser deres danske afdeling som under afvikling, og ikke Telia?
Telenor henviser til Berlingske, at tage kontakt til moderselskabet i Oslo, og fortæller således "Siden fusionsplanerne blev offentliggjort, har Telenor-koncernen behandlet Telenor Danmark som en 'discontinued operation'. Dette betyder, at vi ikke længere rapporterer om Danmark, og det er i tråd med, hvordan vi har behandlet lignende processer tidligere. Hvilke regnskabsmæsige vurderinger Telia lægger til grund for sin rapportering, må Telia selv svare for" fortalte direktør i Telenors presseafdeling i Oslo, Hanne Knudsen til Berligske.
I Danmark driver Telenor og Telia allerede et fælles mobilnet, som de sammenlægde lige op imod jul 2014. Siden har det været en forudsætning at de to teleselskaber på et given tidspunkt ville fusionere. Forhåbenligt for de to selskaber, vil dette ske efter den 2. september, hvor danske Margrethe Vestager, og EU-Kommissions formand, vil melde klart ud, om det kan blive en realitet.
Telenor er i dag ejet 54 procent af den norske stat.