Tim Cook, Apples administrerende direktør har for nylig deltaget i et talkshow på den amerikanske tv-station ABC, hvilket har bragt stor opmærksomhed. Når Tim Cook taler, hører de fleste efter. Han kan nemlig noget med teknologi, og han kan med stor sandsynlighed give en idé om, hvad der bliver det næste store teknologiske hit.
Da han deltog i talkshowet på ABC tidligere på ugen, var det med fokus på augmented reality. Vi kender allerede virtual reality, som er en teknologi der kombinerer virkeligheden med en computersimuleret virkelighed. Men Tim Cook ser et større potentiale i augmented reality, siger han til ABC.
Han forklarer yderligere, at augmented reality giver mulighed for, at to personer sidder i samme rum og taler med hinanden, men at de på samme tid kan se de samme ting, i den virtuelle verden. I virtual reality kommer brugeren nærmest ind i den virtuelle verden, hvorimod i augmented reality, er det den virtuelle verden, som kommer til den ikke-virtuelle verden.
Det vides ikke i hvor høj grad Apple er i gang med at udvikle augmented reality, men eksempelvis Pokémon Go, som fik stor succes tidligere på året, er udviklet ud fra netop augmented reality-teknologien. Det blev en kæmpe succes, og augmented reality-teknologien kan meget vel være en af årsagerne hertil.
Microsoft er stadig største konkurrent
Konkurrenten Microsoft er allerede med på bølgen. Der er nemlig allerede udviklet et augmented reality-headset, som hedder HoloLens. Computerworld.dk har prøvet headsettet og vurderer, ligesom Tim Cook, at der er stort potentiale i den nye teknologi. Konklusionen fra Computerworld lød, at teknologien har potentiale til at blive lige så revolutionerende som iPhonen, dengang den kom på markedet. Herudover blev teknologien af Computerworld modtaget med stor begejstring. Teknologien var så virkelighedstro, at testpersonerne var nødt til at stikke en hånden gennem en holografisk bygning for at være sikre på, at det ikke var i den virkelige verden.
Det viste sig dog, at der var nogle få ulemper ved Microsofts HoloLens. Synsfeltet er nemlig begrænset til halvdelen af det normale synsfelt, hvilket kan virke forstyrrende for den almindelige bruger, og hvis hologrammet er lige foran brugeren. Hvis hologrammet svæver et pænt stykke foran brugeren, kan nogle af kanterne blive fraskåret, og glide uden for hologramfeltet. Dette vil dog næppe blive et problem for Enterprise-verdenen, vurderer Computerworld.
Mircosoft er bevidst om denne mulige problemstilling, og forklarer med, at det snævre synsfelt skyldes økonomi. Skal feltet være større, vil prisen være en del højere.
Der er ikke den store forskel på størrelsen på modellen fra sidste år, og modellen fra i år. Om fremtidige modeller vil have et større billede og hvornår et endeligt produkt er på markedet, vides endnu ikke. Det vides som sagt heller ikke, hvor langt Apple er i udviklingsprocessen. Men én ting er sikkert; Augmented reality kan blive et kæmpe hit.