3

3 mobil

Om 3

Hvis du ofte opholder dig i udlandet, både i og uden for Europa, så kan der måske være penge at spare ved et abonnement hos 3. 3 ønsker at være det førende teleselskab for rejselystne danskere og har derfor stor fokus på dette i sine mobilabonnementer.

Med 3LikeHome får du tale, data og sms’er uden ekstra takst i 28 lande i og udenfor Europa. Derudover kan der tilkøbes 3Global Home og 3Global Travel, som henholdsvis giver billig opkald og sms til kontakter i udlandet og fra udlandet og hjem til Danmark.

Hos 3 kan der tilkøbes diverse tjenester til abonnementerne, hvilket gør dem mere attraktive at tilrettelægge til den enkelte kundes behov. Blandt andet gives der rabat på musiktjenesten Deezer og streamingtjenesten TV2/Play.

Virksomheden 3 blev lanceret i 2003 og udrullede hermed 3G-netværket, som de første i Danmark. 3 ejer OiSTER, som er det billigere alternativ til 3’s lidt højere priser.

Lige siden sin indtræden på det danske marked, har 3 været en first mover blandt andet ved at muliggøre videosamtaler, internet via mobilen og gratis roaming i en række lande udenfor Europa.

Hvem henvender 3 sig primært til?

Et mobilabonnement hos 3 henvender sig primært til den rejselystne dansker, der ofte befinder sig uden for både Danmarks og Europas grænser.

3 tilbyder 5 forskellige abonnementer, som ikke er i den helt billige prisklasse sammenlignet med andre abonnementer. Dog har du hos 3 stor valgfrihed ved tilkøb af diverse tjenester og dit abonnement kan stort set tilrettelægges efter dine behov.

Fordele

 • 3LikeHome følger med i næsten alle abonnementerne og giver data, opkald og sms til samme takst som i Danmark i 28 lande i og udenfor Europa. Læs mere her.
 • Wi-Fi-opkald, som muliggør, at du kan sende sms’er og ringe over bredbåndsforbindelse.
 • 3Rejsedata kan købes, hvorved du får en fast mængde data med på ferien.
 • 3Deling. Fælles datapulje ved oprettelse af familieabonnement.
 • 4G-netværk på alle mobilabonnementer. 3 dækker 88% af Danmark. Tjek dækningskortet, for at se om du er dækket.
 • Rabat på TV2 Play samt musiktjenesten Deezer.
 • Fysisk butik.

Ulemper

 • Data lukkes ved forbrugsgrænsen, modsat de fleste selskaber, hvor hastigheden blot sættes ned.
 • Afgift på betaling via betalingsservice. Dog kan regninger betales gratis online.
 • Generelt mindre gode anmeldelser på Trustpilot.

Kundernes anmeldelser

På Trustpilot.dk kan forbrugere anonymt anmelde diverse selskaber ud fra deres oplevelser med såvel produkt som kundeservice. Her gives både en karakter fra 0-10 og en kommentar. 3 har fået karakteren 4,9 ud fra over 5.500 anmeldelser. 3 rangerer dermed i bunden blandt kundernes vurdering af mobilselskaber i Danmark.

Nedenfor ses nogle gennemgående tendenser for anmeldelserne af 3:

 • Uforudsete udgifter. De fleste kunder klager over større regninger end forventet med ekstraudgifter på, som de ikke mener at have brugt.
 • Pludselige ændringer i vilkår. 3 har ret til at ændre sine abonnementsvilkår uden at informere kunderne direkte, men ved blot at annoncere det på eksempelvis Børsen.dk. Dette har fået en del kunder til at føle sig snydt.
 • Dårlig kundeservice. De fleste klager over lang behandlingstid og generelt ventetid i den telefoniske kundeservice.

Hos 3 kan du få et abonnement næsten som du vil have det. Så hvis du er en rejseglad type, som ofte opholder dig i udlandet og derudover vil have underholdning med på turen, så kan 3 være det rigtige abonnement for dig. Dog er der plads til forbedring på visse områder for selskabet, som ikke har fået videre imponerende anmeldelser på Trustpilot.dk.