Mobiltelefoni

Mobiltelefoni

Mobiltelefoni sammenligning. Angiv dit mobilforbrug og find billigste mobiltelefoni for dig. Søg blandt 25 mobilselskaber og 148 her!
Sorter efter:
Priserne er opdateret d. 30/03-2020

Mobiltelefoni

Mobiltelefoni

Mobilselskabernes fusioner

Mobiltelefoni branchen i Danmark er på vej mod en katastrofal blødning hvis man er på virksomhedernes side. Den kendte priskrig har som mange nok ved, resulteret i at man nu kan få meget data og tale for kun 99 kr. Årsagen er at der på markedet er 4 udbydere som hver ejer adskillige selskaber. De forsøger at trække markedsandele fra hinanden både på det private marked og erhvervsmarkedet.

Fusion af mobilselskaber

Eksperter mener nu at der i fremtiden vil være stor risiko for fusioner. Tidligere sammenlagde Telenor og Telia deres netværk. Det beskrives endvidere som tvivlsom at De to koncerner vil opkøbe konkurrenter 3 da de således vil stå med en masse master til et netværk som er elendigt sammenlignet med deres eget. Der er fra ekspertenes side og usikkerhed på om det kunne være muligt at opkøbe konkurrenten TDC, men som det ser ud er selskaber for stort til at blive opkøbt. Eksperter tror derfor at den største sandsynlighed for en fusion vil være en sammenslutning af Telia og Telenor.

Årsagen til at fusioner mellem mobilselskaberne kan være en god ting for branchen, er at det giver mulighed for at hæve priserne. Den nuværende pris krig, har gjort at flere selskaber må gå ned i antallet af medarbejder hvilket gør kundeservicen endnu dårligere. Omsætningen daler i en nedadgående retning, hvilket for forbrugerne er positivt, men for mobilbranchen er det et nederlag.

Dog er det positivt at selskabernes overskudsgrads er faldet i takt med fald i investeringsgraden. Hvis selskaberne ikke investerer i nye tiltag og tjenester vil de kunne fokuserer på kundeservice og konkurrence i branchen vil være muligt at køre på flere parametre end mobiltelefonipris.

Brug af mobiltelefoni

Mobilbranchens nuværende konkurrence og problemer påvirker dog ikke brugen af mobiltelefoni data, antallet at solgte mobilabonnementer, og antallet at solgte smartphones. Mobiltelefoni bruges i dag til mere end blot de basale behov. Mobiltelefoni bruges til markedsføring, salg, indkøb, social netværks kontakt og mange andre tiltag. Mobiletelefoni bruges ligeledes til at skabe nye forretninger og arbejdspladser i forbindelse med udvikling af applikationer til smartphones. Så selvom priskrigen i mobilbranchen skader de firmaer som tilbyder mobilabonnementer og tjenester, vil der stadig kunne tjenes penge på andre forretningsområder.

Forbrugerne på det danske marked benytter ligeledes mobiltelefoni til både private affære og arbejdsmæssig indhold. Undersøgelser viser dog at ikke alle mennesker bruger mobildata så meget som de betaler for gennem et abonnement. Dog er dækningen landet over efterhånden blevet så god at man de fleste steder kan benytte både 3 og 4 G netværk.

Fremadrettet forventes det at mobiltelefoni udvikler sig endnu mere både salgsmæssigt, men også i de mange apps og features som mobilfirmaer arbejder med.

Lavprismobiltelefoni

Den danske mobilbranche, er i priskrig og dette gør selvfølgelig at priserne er yderst lave. Især i forbindelse med erhverv kan det lades sig gøre at købe smartphones til f.eks. 1. kr. Dette skyldes at mobilselskabernes stadig tjener penge på mobilabonnement priserne. Mobilselskaberne er dog ofte ejet af de store koncerner Telia, Telenor, TDC og 3. Mobiltelefoni kommer derfor uanset hvilket lavprisselskab man vælger fra en af de 4 store udbydere. Det kan sagtens betale sig at vælge et billigere abonnement og bruge flere penge på en ordentlig mobiltelefon.

Mobiltelefoni prisen stiger dog voldsomt når man begynder at vil have ekstra data. Men der er ikke altid behov for de store datapakker. Man kan altid sammenligne priserne på hjemmesiden hvis man er i tvivl om man betaler for meget. De fleste lavprisabonnementer indeholder ikke særlig ofte tjenester som Netflix, Spotify, HBO eller TDC play. Er dette af en eller anden årsag et behov så hjælper lavprisselskaberne ikke meget. Dette er det håb mobiltelefoni selskaber håber på at kunne påvirke forbrugerne til at købe.

Hvis man forestiller sig at købe de tjenester som er nævnt individuelt vil spotify og eksempelvis Netflix koste 179 om måneden. Vælger man derfor mobiltelefoni med store datapakker inklusiv video tjenester, bør man ikke gå over 279 om måneder da det ellers vil kunne svare sig at købe et lavprismobilabonnement og de andre ydelser enkeltvis.

Mobiltelefoniens udvikling

Kigger man tilbage til for blot 10 år siden var der ikke en gang opfundet smartphone. Der var behovet for sms og tale meget nyt og et glimrende måde at udføre kommunikation på. Internettet var stille og rolig på vej frem men kørte ofte over fastnettelefoni og var yderst langsomt. Teknologien på de fleste mobiltelefoner har altså udviklet sig kraftigt, og det virker ikke til at teknologien bliver stoppet i nærmeste fremtid. Nogle af producenter inden for mobiltelefoner udvider så vidt muligt hele tiden mulighederne på deres smartphones bortset frem Apple som holder igen med teknologien og ikke vil give deres kunder de mange features som Android telefoner får fra deres producent.

Mobiltelefoni har udviklet set således at andre firmaer begyndte at benytte internettet til at kommunikerer. Eksempelvis har udviklingen gjort at der i dag er flere programmer bl.a. Skype som gør at man både kan tale og videochatte men folk verden rundt.

Mobiltelefoni har også gjort det muligt at gøre post digitalt. Derudover laver de fleste virksomheder deres hjemmeside sådan at det kører bedst muligt på telefoner. Programmer som Just Eat og Hungry levere mad hvor man tidligere blev nød til at foretage et opkald. Mangler man information bruger man google og sociale medier i stedet for at ringe rundt som tidligere.

Der er altså sket meget i det seneste årti, der er blevet indbygget fingerscanner i mobilerne og ligeledes er smartphone i nyere tid et betalingsmiddel og en mini computer.

Mobiltelefoni i udlandet

Når man snakker om mobiltelefoni, kan man dele det op i det tekniske som signalet sender de mange informationer og data frem og tilbage gennem master og andet it teknisk udstyr. Man kan også se mobiltelefoni som mobiltelefoners evner til at foretage sig en specifik funktion. I udlandet er der bl.a. langt flere selskaber og master til at styre både dækning og signal. Dette skyldes at vi i Danmark generelt set er et meget lille land og derfor logisk set ikke kan konkurrer med lande som USA, England og Tyskland som har flere indbyggere i en by end vi har i et helt land. De forskellige netværk og teknologier skal derfor fungere langt bedre da der også er langt flere forbrugere.

Ser man på selve smartphones så har nogle lande teknologisk udstyr som vi i DK ikke har set. Dette skyldes at det er op til den enkelte regering at bestemme, hvilke typer teknologi som folket er klar til at benytte. Derfor kan man sagtens finde mobiltelefoni i udlandet anderledes eller opleve telefoner som man ikke har set i Danmark. Det vigtige ved mobiltelefoni vil dog altid være at det fungere, så pas på med at blive fristet af noget ny teknologisk hvis du f.eks. er i Asien. Der kan være en mulighed for at mobiltelefoni udstyret ikke fungerer optimalt herhjemme.

Mobiltelefoni forbrug

Hvis du ikke ved hvordan du måler dit forbrug af mobiltelefoni, så kan man på de fleste smartphones se et ca. forbrug. Der er dog kun en mulighed for at være sikker og det er at tjekke på sin mobilregning eller på sit mobilabonnements selvbetjening. Mobiltelefoni priserne kan tit være misvisende. Dette kan skyldes fejl fra udbydernes side, men ofte handler det om at læse de ting som står med småt. Man kan også tjekke erhvervsstyrelsen og deres hjemmeside som indeholder takster for diverse mobiltelefoni udgifter.
  • Opkaldsafgigt
  • Taksering
  • Administrationsgebyr

Dette er de 3 mindst hyppige årsager til at regningen bliver anderledes.

Opkaldsafgift er gratis i nogle mobilabonnementer, men koster et vis beløb hos andre firmaer. Taksering kan variere og nogle afregner i sekunder, og andre i minutter. Forskellen er at du ved minut afregning betaler for hele minuttet også selvom et opkald kun varer 40 sekunder. Dette spiller dog sjældent en rolle hvis der er fri tale og sms i dit abonnement.

Administrationsgebyret er det mere eller mindre kendte pbs gebyr. Mobilselskaber tager et gebyr for at fremsende faktura eller tage imod betaling over betalingsservice.

Mobiltelefoni på ferien

De seneste måneder efter sommerferien har der været flere historier omkring vanvittige dyre mobilregninger. Sandheden er at EU har lavet nye maksimalpriser på mobiltelefoni i Europa. Fra 1 Juli 2014 blev prisen pr/MB data sat til 1,49 kr. Ligeledes blev telefonopkald sat til en maksimal takst på 1,41 kr. i pr. minut.

Sms har en maksimaltakst på 0,45 kr. mens modtagne opkald er billigst og kun koster 0,37 kr. pr. minut. EU har bestemt at der skal være dette loft for at gøre mobiltelefoni bedre internt mellem landende. Hold derfor øje med om du rejser inden for EU da dette er det eneste sted indtil videre hvor der er lavet disse regler.

Selvom der er ovenstående regler, bør det være klart for enhver at man stadig for enhver pris bør forsøge at benytte sig af Wifi netværk, da en MB data ikke er særlig meget. Har man derfor alle sine apps tændt så løber det hurtigt op, når der downloades mails, og nyheder. Især på de nye smartphones er der rigtig mange apps og programmer som trækker data så vær opmærksom. En normal film på nettet fylder som regel ca. 400 MB i standard kvalitet hvis man vil streame den, det kan altså hurtigt løbe op i over 596 kr. selvom der er kommet nye og bedre regler.
Til toppen