Video telefoni

Videotelefoni er videoopkald. Det vil sige opkald hvor kameraet er i brug samtidigt. De fleste kender nok Skype, som er en af de største spillere inden for dette område. Når du bruger videotelefoni, kan du se den person du taler med, og vedkommende kan se dig. Det er selvsagt kun muligt såfremt begge telefoner har indbygget kamera. Det burde dog ikke være et problem i dagens Danmark, da der efterhånden ikke findes telefoner uden kamera.

I de fleste tilfælde fungerer videotelefoni via WiFi, og du skal derfor have internetadgang, og i nogle tilfælde WiFi, før videotelefoni er muligt.

Videotelefoni kan være med til, at gøre opkaldet mere personligt fordi man ser den person, man taler med. På den måde bliver kontakten mere virkelighedsnær.

Apple genopfandt videotelefoni med FaceTime i 2010. Mange andre producenter har forsøgt at gøre videoopkald populære, men det var først ved Apples annoncering af iPhone 4 og FaceTime at funktionen for alvor tog fat. Dog er FaceTime forbeholdt Apples brugere, og du kan derfor ikke bruge funktionen, hvis du ikke har iPhone, iPad eller MacBook. Heldigvis findes der andre muligheder. Herunder kan blandt andet nævnes Skype, som de fleste nok har kendskab til. Google Hangouts giver også mulighed for videoopkald, og her kan du også foretage taleopkald og sende beskeder. Google Hangouts virker til alle producenter, uanset om du bruger iOS, Android, og om du ønsker at ringe via mobiltelefon eller computer.